Yritys

Etusivu » Yritys

Tarina Pukinkulman Tilitiimistä:

1990 -luvun viimeisinä vuosina kaksi teini-ikäistä sydänystävää miettivät Etelä-Pohjanmaan sydänmailla yläasteen kotitaloustunnin lomassa, mitä he tekisivät aikuisina ammatikseen. Miten lie johtivatkaan neitosten mietteet näin kokonaisvaltaisiin asioihin?

Vaikka tytöt olivat sydänystäviä, heillä oli kuitenkin aivan erilaiset toiveet tulevaisuuden ammateistaan. Toisen ollessa jämpti, mutta eloisa numeronpyörittelijä ja toinen taas käsistään taitava, taiteellinen sielu, joka oli musiikillisesti lahjakas. 

Harva osasi arvata ja moni ihmetteli sielunkumppaneiden suuria suunnitelmia. Tytöt olivat nimittäin päätyneet sopimaan, että perustaisivat yhdessä tilitoimiston. Väittely syntyi ainoastaan tulevan yrityksen kotipaikasta: Nuori numeronpyörittelijä halusi yrityksen sijaitsevan ehdottomasti Seinäjoella. Nuori taiteilijasielu halusi vastaavasti yrityksen sijaitsevan silloisessa mielikaupungissaan Vaasassa, vaikka kummallakaan nuorella neidolla ei ollut pysyviä siteitä siinä vaiheessa vielä Vaasaan. Ystävyksille syntyi kuitenkin keskustelun jälkeen selkeä yhteinen näkemys kahdesta periaatteesta: yrityksen tuleva kotipaikka tulisi olemaan Vaasassa ja yrityksen nimessä pitäisi olla tilitiimi- sana.

Vuosituhat vaihtui ja ystävykset ehtivät muutaman vuoden elää nuorina opiskelijoina viereisissä pitäjissä tiiviisti yhteyttä pitäen. Talvinen liukkaus paljasti yllättäen ja kohtalokkaasti elämän rajallisuuden.  Sydänystävysten yhteinen ilo ja suuret suunnitelmat katkesivat lopullisesti, kun taitelijasielun oli määrä siirtyä taivaankannen reunalle. Traaginen muutos tarttui myös yhteiseen suunnitelmaan ja kätki sen uinumaan jonnekin mielen syviin sopukoihin, josta sitä ei enää muistaisi.

Aika kantoi numeronpyörittelijää, jonka luonteessa yhdistyvät periksiantamaton eteläpohjalaisuus sekä ihmisten kohtaamisesta ja huomisen toivosta syntyvä ilo ja välittömyys.

Numeronpyörittelijän tie kuljetti hänet vuosikymmeneksi Seinäjoelle, mistä suunnittelemattomien ja jännien sattumusten saattelemana työt kuljettivat hetkeksi Vaasaan. Silloinkaan mielen syvissä sopukoissa uinunut teiniaikainen suunnitelma ei muistutellut mitään itsestään. Vaasasta tie vei muutamaksi hetkeksi pyörittelemään numeroita pääkaupungin vilskeeseen. Lakeuden kutsun kuuluessa paluu Pohjanmaalle oli selkeä.

Mielen syviin sopukoihin kytemään jäänyt idea omasta tilitoimistosta jatkoi kuitenkin vääjäämätöntä ja täysin tiedostamatonta rakentumistaan. Idean rakennusaineita tulisivat olemaan työelämässä kertyneet monipuoliset kokemukset ja alan aktiivinen täydennyskoulutus korkeakoulututkinnon jatkoksi.

Täysin yllättäen, suunnittelematta ja sydämen ääntä kuunnellen hieman ennen joulua vuonna 2018 elämä toi numeronpyörittelijälle eteen odottamattoman ehdotuksen ja mahdollisuuden perustaa oma tilitoimisto.

18.2.2019 syntyi yritys, jonka nimeksi tuli Pukinkulman Tilitiimi Oy ja kotipaikaksi Vaasa.

Hyvin pian yrityksen perustamisen jälkeen tapahtui iltakävelyllä meren rannalla jotain erikoista: syvällä mielen sopukoissa 19 vuotta totaalisen täysin piilossa pysyneet, rakkaan ystävän kanssa sovitut periaatteet yrityksen nimestä ja kotipaikasta välähtivät aivan kirkkaina tuoreen yrittäjän mieleen.  Yrityksen nimi ja kotipaikka olivat muodostuneet ilman muistikuvaa teini-iän aikaisista haaveista ja suunnitelmista.

Tässä tapauksessa tilitoimistoa voi jo pitää yrittäjänsä kutsumuksena ja kohtalon johdatuksena! Toisaalta historia asettaa Hannelen yrittäjyydelle myös oman painolastinsa: kohtalon sanelemaa on syytä pitää kuin kalleinta omaisuutta – sitoutuen ja määrätietoisesti kehittäen. Tästä velvoitteesta saavat iloita myös yrityksen asiakkaat, jotka voivat luottaa siihen, että Pukinkulman Tilitiimin asiantuntijat palvelevat aina täysillä, henkilökohtaisesti ja kehittäen kestävää tulevaisuutta.